Lopen jullie als team steeds tegen hetzelfde aan? Zijn er voelbare of uitgesproken spanningen? Misschien werken jullie als team al heel fijn samen, maar willen jullie ontdekken hoe jullie er nóg meer uit kunnen halen? Nieuwe klanten aantrekken? Bestaande klanten behouden? Betere zorg bieden? Innoveren?

Samen werken of samenwerken?

Elk team kent zijn eigen dynamiek. Wat maakt het ene team nu succesvol en het andere minder? Denk aan vertrouwen, toewijding, inzet, duidelijke doelen en werkplezier. Hoe zit dat in jullie team? Doen jullie aan samen werken of samenwerken?

Samenwerken klinkt eenvoudig, maar is dat lang niet altijd. Een team is natuurlijk een groep individuen met ieder zijn eigen achtergrond, behoeften en kwaliteiten. Succesvolle teams kennen ieders kwaliteiten en weten die optimaal in te zetten. Elk teamlid voelt zich gewaardeerd. En klanten of cliënten merken dat.

Net als bij individuele coaching ontstaan coachvragen vaak in relatie tot anderen. Dit kan binnen het team zijn, het team in relatie tot andere afdelingen of in relatie met de klant of cliënt. Een coachvraag kan ook ontstaan wanneer het team onder grote druk moet presteren.

Paarden en teamcoaching

Paarden leven in het hier en nu. Ze zijn niet bezig met gisteren of wat volgende week misschien gaat gebeuren. Ze reageren op wat er is, in dit moment. Bij teamcoaching met paarden krijgt het team een opdracht of activiteit met het paard. Het paard kan hierbij staan voor de ander. Door voorwaarden te stellen aan de opdracht, kan een metafoor ontstaan om een werksituatie na te bootsen. Hoe reageert het team op het paard? Grote kans dat het herkenbaar is vanuit de dagelijkse praktijk.

Intake

Als voorbereiding op een teamcoaching werk ik altijd met een intake. Bij de intake stel ik het op prijs kennis te maken met de leidinggevende en (een aantal) teamleden. Vanuit de intake stel ik vrijblijvend een voorstel op.

Hoe ziet een teamcoaching sessie eruit?

Een teamcoaching duurt minimaal een dagdeel. Bij teamcoaching werk ik altijd samen met een tweede Equine Assisted Coach. Afhankelijk van de grootte van het team kunnen nog meer coaches nodig zijn. Zo kunnen we zowel het team als de paarden voldoende aandacht geven in elke situatie.

Tijdens een teamcoaching zetten we opdrachten in die passen bij de coachvraag. We geven in objectieve observaties terug wat we zien bij de paarden en teamleden. Eventueel stellen we daar nog enkele vragen over. Vaak zetten we een opdracht meerdere keren in, met kleine verschillen. Zo kan het team experimenteren met andere omstandigheden of een andere aanpak.

Teamcoaching bij Paard & Wagen

Is de Meije/Bodegraven voor jullie goed bereikbaar? Dan is Hoeve Assurance dé geschikte locatie voor teamcoaching. Er is voldoende parkeerplek op eigen erf. Vanwege de mooie ligging loont de locatie zich daarnaast zeer goed voor het beleven van een complete teamdag. Zo kun je naast de teamcoaching met paarden kiezen voor bijvoorbeeld een:

  • boot- of kanotocht over de Nieuwkoopse Plassen
  • mooie wandeling door Lusthof De Haeck
  • workshop schilderen op steigerhout
  • volledig verzorgde barbecue incl. kampvuur op onze locatie
  • diner bij één van de gezellige restaurants in de omgeving

Ik denk graag met jullie mee om een compleet programma op maat te organiseren.

Landelijke dekking

Is de Meije/Bodegraven voor jullie bedrijf écht te ver weg? Ik beschik over een uitgebreid netwerk met Kreac-geregistreerde Equine Assisted Coaches met coachlocaties in heel Nederland. Daarom is het altijd mogelijk om een teamcoaching bij jullie bedrijf in de buurt te organiseren.

Wagen jullie de stap?