Mijn naam is Petra Schildmeijer en ik ben oprichter en eigenaar van Paard & Wagen. Vanaf 2018 volgde ik de erkende opleidingen tot Equine Assisted Coach Level 1, de verdiepingsopleiding Level 2 en de specialisatie tot Equine Assisted Kindercoach bij Educatief Centrum Keulseweg. Daarnaast heb ik in 2020 via Con Amore de opleiding Psychosociale Basiskennis Pro gevolgd om mij nog verder te ontwikkelen en in aanmerking te komen voor vergoeding door zorgverzekeraars.

Profiel

Al sinds mijn vroege jeugd ben ik gefascineerd door dieren. Als klein meisje kreeg ik mijn eigen paard, Pirelli, die in pension stond op een boerderij. Op die boerderij kon ik helemaal mezelf zijn. Even bijtanken na een drukke dag op school. Bij de paarden vond ik inspanning en ontspanning, ruimte voor reflectie en mijn beste ideeën ontstonden daar. Ik leerde er vallen, opstaan en weer doorgaan. En die belangrijke rol spelen de paarden in mijn leven nog steeds.

Enkele jaren geleden was ik ontzettend druk met mijn werk. Ging avonden en soms weekenden door, voelde mij verantwoordelijk en mocht geen steken laten vallen. Mijn paarden stonden op een stal waar ik eigenlijk niet paste, ik kon daar mijn ontspanning niet vinden. Met als gevolg dat ik mijn paarden vaak maar kort zag en mij daar dan weer schuldig over voelde. Thuis was ik ook niet erg gezellig. En ook mijn lichaam begon aan te geven dat ik niet goed voor mezelf zorgde. Ik wilde voorkomen dat ik in een burn-out terecht zou komen. Er moest iets veranderen. Ik heb toen hulp gehad van een coach, zonder paard overigens, en heb mijn plezier, enthousiasme en de balans in mijn werk, privé en paarden teruggevonden.

Er is sinds die tijd veel veranderd. Al tijdens mijn coachtraject vonden we onze prachtige boerderij in de Meije. We verhuisden en de paarden kwamen aan huis te staan. Ik hoefde niet meer elke avond weg en kon de paarden gaan houden op mijn eigen manier. Zo’n plek als vroeger, maar dan als thuis. Een droom die uitkwam! Die fijne plek deel ik graag met anderen, inclusief de ruimte voor inspanning, ontspanning, reflectie en inzichten. Met vallen en opstaan en de paarden als leermeesters.

Loopbaan

De band tussen mens en dier heeft mij ook op professioneel vlak geraakt. Na de Havo volgde ik de opleiding Dier-en Veehouderij aan Hogeschool HAS Den Bosch. Daarna haalde ik een Master in Animal Biology & Welfare aan Writtle College & Essex University.

Sinds 2011 ben ik werkzaam bij FrieslandCampina. Ik heb diverse functies bekleed, waaronder die van Adviseur, Teammanager en Coöperatief Specialist. Ik heb ervaring in het begeleiden van complexe besluitvormingsprocessen (op ledenraad- en bestuursniveau), het organiseren van trainings- en opleidingsdagen en multi-stakeholder projectmanagement. Bovenal ben ik een verbinder: door gebruik te maken van ieders talent behaal je het beste resultaat.

In mijn huidige rol als Project Manager Quality Affairs & Development coach ik specialisten en begeleid ik projecten waarbij we samen met leden-melkveehouders werken aan verduurzaming. Ik sta dus met beide benen in de (werk)praktijk!